top of page
Pagina 4.png

Melktap

In 2017 hebben we een melktap op ons erf geplaatst, waaruit je zelf rauwe, biologische A2A2-melk kunt tappen. Rauwe melk is melk waar nog niets mee gedaan is; deze melk komt rechtstreeks uit de koe. Hierdoor heeft de melk een intensere en vollere smaak dan melk uit de winkel. Ook bevat deze melk meer vet en eiwit.

Melktap
Anker 1

Informatie

Openingstijden 

maandag tot en met zondag

van 08.00 tot 19.00 uur

Prijs

1 liter melk kost € 1,50

alleen met muntgeld betalen

Flessen

zelf meenemen / bij ons kopen 

een glazen fles kost € 1,00​​

Hoe werkt het?

Zelf melk tappen is helemaal niet moeilijk. De melktap werkt namelijk als volgt:

                 

                  Plaats een fles in de automaat

 

                   Stop het muntgeld in de automaat

 

                   Druk op de knop en de fles wordt gevuld

 

                   Dop erop en klaar!

Flessen kun je bij ons kopen, maar je mag ze ook van thuis meenemen. De glazen flessen die wij verkopen zijn opnieuw te gebruiken. Let dan wel op dat je deze fles en dop goed schoonmaakt. Je tapt immers een vers product, dus hygiëne is belangrijk! We werken niet met statiegeld en nemen ook geen flessen retour.

1

2

3

4

Advies

Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is om de melk te koken voor gebruik. De getapte melk is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast bij een temperatuur van 4 graden Celsius. Als je de melk kookt, is deze gekoeld langer houdbaar. Verse melk moet je voor gebruik even roeren of schudden (de room uit de melk komt bovenop te liggen). 


In rauwe melk kunnen bacteriën zitten en daarom baseren wij ons op de YOPI-regel (Young, Old, Pregnant en Immunodeficient), ofwel jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand kunnen producten van rauwe melk beter vermijden.


Doordat wij geen controle hebben op de verpakking, vervoer of bewaring zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade.

bottom of page