Gezonde producten
Onze koeien produceren biologische A2A2-melk. De meeste melk gaat naar onze biologische zuivelcoöperatie EKO Holland. De melk wordt voornamelijk verwerkt in Nederland en wordt onder andere geleverd aan Arla. Een klein deel van onze melk kun je op ons erf kopen in onze melktap. Daarnaast verkopen wij biologisch rundvlees van eigen grasgevoerde koeien en zorgen we voor een mooi en gevarieerd landschap!
Rauwe, biologische, antibioticavrije A2A2-melk
Rauw Onze onbewerkte melk bevat veel mineralen, proteïnen en enzymen. Melk uit de supermarkt wordt gepasteuriseerd en vaak ook gehomogeniseerd. Hierdoor verdwijnen niet alleen slechte, maar ook goede voedingsstoffen. Omdat rauwe melk ziekteverwekkende bacteriën kan bevatten, adviseren wij de melk te verhitten voordat je deze drinkt.
Biologisch Onze melk draagt het EU-logo voor gecertificeerde bio-producten (groen blaadje). Dit keurmerk wordt afgegeven door Skal, een onafhankelijke controle-instantie voor biologische producten. Hiermee tonen we aan dat wij melk produceren zonder kunstmest, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met veevoer zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen.
A2A2 Onze melk bevat alleen A2-eiwitten die over het algemeen goed afgebroken kunnen worden in het lichaam. “Gewone melk” bevat daarentegen verschillende eiwitten en sommige mensen kunnen deze minder goed verdragen. Hier is nog niet veel onderzoek naar gedaan en daarom kunnen we geen garantie geven dat iedereen hier baat bij heeft.
USDA-gecertificeerd Wij gebruiken geen antibiotica en onze melk is dus antibiotica-vrij. Dit wordt door Skal beoordeeld en gecontroleerd.
eigen zuivelproducten
Sinds oktober 2021 zijn Maartje en Annelies gestart met het maken van zuivelproducten van eigen biologische A2A2-melk. Het assortiment bestaat uit gepasteuriseerde melk, chocolademelk (in de winter), yoghurt (met biologische vruchten), vanillevla en hangop (met biologische vruchten).
Onze biologische yoghurt wordt gemaakt van eigen gepasteuriseerde A2A2-melk en een mix van yoghurtculturen. Vervolgens rijpt de yoghurt een nacht tot een heerlijk, vol product.
De biologische hangop krijgt alle tijd om uit te lekken tot een romig, lobbig product. De hangop heeft een hoog eiwitpercentage doordat het vocht uit de yoghurt lekt en een romige, dikkere structuur overblijft.
grasgevoerd rundvlees
Vanaf juni 2024 verkopen we biologisch rundvlees van onze grasgevoerde dubbeldoelkoeien. Onze Fleckvieh-koeien zijn namelijk geschikt voor zo-wel melk- als vleesproductie. Ook zijn onze dieren USDA-gecertificeerd, wat inhoudt dat het vlees antibiotica-vrij is!
Onze koeien gaan naar de biologische slagerij Van Ginhoven in Tilburg. Slager Dennis snijdt, verpakt en vriest het vlees voor ons in. Aan het vlees worden geen conserveringsmiddelen of andere zaken toegevoegd. Puur natuur dus!
De prijs van het vlees is afhankelijk van het gewicht. Het vlees is verpakt in porties die geschikt zijn voor 2 personen. Ook stellen we vleespakketten samen die te bestellen zijn.
Landschapsdiensten
Op ons bedrijf onderhouden en versterken we natuur en landschap. Denk hierbij aan het verhogen van de biodiversiteit en het verbeteren van de waterkwaliteit. We hebben klavers in ons grasland staan, die stikstof uit de lucht opnemen. Ook hebben we blijvend grasland. Dit is grasland dat ten minste vijf jaar achtereen gras is. Dit gras haalt CO2 uit de lucht en legt koolstof in de bodem vast.
Voor deze taken krijgen wij als boeren helaas nog niet (voldoende) betaald. De overheid en de maatschappij willen graag dat wij als boeren zorg dragen voor het landschap, maar daarvoor maken we wel kosten. Voor ons ligt de uitdaging om deze Landschapsdiensten te verwaarden via coöperatie De Landschapsboeren.