top of page

Ons verhaal

Hillekens Hoeve is een echt familiebedrijf dat al zeven generaties boert in het buitengebied van de gemeente Etten-Leur. De familie Verhulst bestaat uit Jack en Annelies en hun drie kinderen Maartje, Sander en Anke. Sinds 2018 maakt Henri van den Boomen ook deel uit van het gezin. Samen met zijn vrouw Maartje wil Henri het bedrijf van Jack en Annelies op termijn overnemen. Lees hieronder meer over onze geschiedenis en maak kennis met de mensen achter Hillekens Hoeve!

1932 Boerderij Familie Verhulst

1832

Gemengd boerenbedrijf gestart aan de bankenstraat

In het jaar 1832 is de boerderij van de familie Verhulst gebouwd. Het bedrijf startte aan de Bankenstraat in Etten-Leur en was een gemengd bedrijf. Naast koeien was er ruimte voor akkerbouw, varkens en kippen.

Jack Verhulst

Jack Verhulst

​

"Ik ben de zevende generatie op het melkveebedrijf in Etten-Leur. Je kunt mij omschrijven als een gepassioneerde visionair die graag het beste voor mens en dier wil waarmaken. Uitgangspunt is voor mij altijd de natuur. Ik koos er ook bewust voor om niet mee te blijven doen aan de ratrace to the bottom, maar om gezond voedsel met toegevoegde waarde te produceren. Voor mij is dat biologisch geworden. Na zeven generaties weet ik hoe belangrijk het is om heel goed met de bodem om te gaan; het is ons kapitaal!"

Henri van den Boomen

Henri van den Boomen

​

"Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders in Westerhoven, heb Agrotechniek gestudeerd in Wageningen en ben werkzaam geweest bij verschillende bedrijven die diensten verlenen in de agrarische sector. Van 2017 tot 2020 was ik voorzitter van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK). In de zomer van 2018 heb ik Maartje leren kennen via de campagne Liefde voor de Boerderij. Ik wil graag met Maartje het bedrijf van haar ouders overnemen. Sinds oktober 2024 werk ik fulltime mee op de boerderij en verdelen Jack en ik de verschillende taken (maar we werken ook veel samen)."

Annelies Verhulst-Bakx

Annelies Verhulst-Bakx

​

"Voor mij is het boerenleven niet vreemd, want ik heb een agrarische achtergrond. Ik zorg ervoor dat alles in het huishouden en rondom de boerderij draait, zodat Jack zich kan focussen op de koeien. In 2016 rondde ik een opleiding tot Natuurvoedingsadviseur af en in 2017 volgde ik de cursus: Verrassend Zure Zuivel-producten. Ik ben erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Sinds oktober 2021 maak ik zuivel van onze eigen melk in onze zelfgebouwde ruimte."​​

Maartje Verhulst

Maartje van den Boomen-Verhulst

​

"Ik heb altijd aangegeven dat ik geen toekomst voor mezelf op het bedrijf van mijn ouders zag en ben daarom bouwkunde en planologie gaan studeren. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Toen ik Henri in 2018 leerde kennen, begon ik steeds meer na te denken over mijn toekomst en zag ik die als achtste generatie op Hillekens Hoeve steeds meer zitten. Mijn interesse ligt in de verbinding met de consument en korte ketens. Samen met mijn moeder maak ik zuivel van onze eigen melk en onderzoek ik de mogelijkheden om mooie producten lokaal te verkopen."

bottom of page