top of page
Pagina 4.png

Podcast:
De Club van 30

Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Jack en Maartje - vader en dochter - gaan met elkaar in gesprek over het verleden, het heden en de toekomst van hun bedrijf.

Podcast De Club van 30
Anker 1

11 juni 2021

De "Club van 30" is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. In deze vierdelige podcast kijken verschillende Brabantse ondernemers terug, vooruit, maar staat ook stil bij het heden. Bij succes, bij fouten om van te leren. Om te inspireren, om elkaar te helpen. Twee gasten, één gezamenlijk doel; samen op weg naar 2030. 

Vader Jack en dochter Maartje van de Hillekens Hoeve zijn de eerste leden van de "Club van 30". Al zeven generaties boeren Jack en zijn voorouders in het buitengebied van Etten-Leur. Maartje, die generatie acht vertegenwoordigt, staat te trappelen om het samen met haar vriend Henri over te nemen. Om deze verandering tot een succes te maken zullen zij een aantal dingen goed moeten begrijpen. Wat betekent het voor het gezinsleven, voor de economische toekomst van de boerderij, voor hun omgeving?

 

Jack deelt met zijn dochter wat hij heeft geleerd van de transitie die hij doormaakte. Jan Buys van de provincie Noord-Brabant luistert mee en geeft tips waar je direct wat aan hebt als je door zo’n proces heen gaat. Deze aflevering komt ook visionair Jaap Korteweg aan het woord. Als dé man achter de Vegetarische Slager geeft hij een blik op een bijzondere toekomst waarin hij de oppervlakte van Brabant drie keer zo groot wil maken.

Podcast : klik hier

bottom of page