

Nieuws

11 november 2022
Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 5
Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op vrijdag 11 november 2022 staat de vijfde bijeenkomst gepland met als thema Omschakelen naar biologisch: waar begin ik en hoe doe ik dat?

28 september 2022
Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 4
Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op woensdag 28 september 2022 staat de vierde bijeenkomst gepland met als thema Anders financieren van een natuurinclusieve bedrijfsvoering.

12 oktober 2021
Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 2
Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op woensdag 27 oktober 2021 staat de tweede bijeenkomst gepland met als thema vergroten biodiversiteit.

15 juni 2021
Inspiratiebedrijf Natuurinclusief
Wij zijn door de provincie Noord-Brabant aangesteld als Inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw. De komende drie jaar mogen wij diverse bijeenkomsten organiseren om anderen te informeren en te inspireren om naar een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering over te stappen.

12 maart 2021
Leestip:
Boer doet Leven
Op initiatief van Berno Strootman, Rijksadviseur voor het Landschap, is afgelopen winter het boek “Boer Doet Leven, Portretten van landschapsboeren” verschenen. In dit boek tonen twintig boeren dat het mogelijk is om zowel voedsel als een aantrekkelijk landschap te produceren. Ook wij staan erin!

15 oktober 2022
Open Dag Hillekens Hoeve
"van koetje tot toetje"
We vieren op 15 oktober ons vijfjarig bestaan als biologisch melkveebedrijf. Dit doen we door een open dag te organiseren. In het kader van de Dutch Food Week nemen we jou graag mee in ons verhaal van koetje tot toetje. Kom jij ook een kijkje nemen?

1 oktober 2021
Vanaf 1 oktober:
zuivel van eigen melk
Vanaf vrijdag 1 oktober produceren en verkopen wij zuivel van eigen melk. Annelies en Maartje bereiden wekelijks yoghurt, hangop, vanillevla en (chocolade)melk. Via onze website kun je de zuivel bestellen. Op vrijdag en zaterdag kun je deze tussen gezette tijden bij ons bedrijf ophalen.

11 juni 2021
Podcast:
De Club van 30
Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Jack en Maartje - vader en dochter - gaan met elkaar in gesprek over het verleden, het heden en de toekomst van hun bedrijf.

21 februari 2021
Kijktip: Het excuus van de Boerenleenbank
Journalist Ton van der Ham ging op onderzoek uit waarom veel boeren moeilijk de overstap (kunnen) maken van reguliere naar biologische landbouw. Ons bedrijf en een aantal collega-boeren waren te zien in deze Zembla-aflevering, genaamd ‘Het excuus van de Boerenleenbank’.

7 oktober 2022
Opening DFW: Voorproeven op de Markt
De Dutch Food Week opent op vrijdag 7 oktober met 'Voorproeven op de Markt!' in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Ook wij zijn met onze zuivel daar te vinden!

23 januari 2022
Terugkijktip:
Biokennisweek 2022
Ieder jaar organiseert Bionext de Biobeurs. Vanwege de onzekere situatie rondom corona had de organisatie besloten de Biobeurs om een online programma op te zetten. Er zijn circa 115 webinars aangeboden en ook Hillekens Hoeve mocht aanschuiven bij één van deze webinars.

1 september 2021
Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 1
Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op 28 september 2021 staat de eerste bijeenkomst gepland met als thema grasgevoerde veestapel en maximale beweiding.

27 maart 2021
Koeiendans 2021: ze mogen weer buiten!
Na 100 dagen in de stal te hebben gestaan, zijn onze koeien vandaag op 27 maart weer naar buiten gegaan! Dit is het begin van een nieuw weideseizoen. Het begin van een lange periode waarin de koeien met lekker vers gras rechtstreeks heerlijke biologische melk kunnen maken!