Hillekens Hoeve - Bord aan Straat
 

Nieuws

Biokennisweek 2022

23 januari 2022

Terugkijktip: 
Biokennisweek 2022

Ieder jaar organiseert Bionext de Biobeurs. Vanwege de onzekere situatie rondom corona had de organisatie besloten de Biobeurs om een online programma op te zetten. Er zijn circa 115 webinars aangeboden en ook Hillekens Hoeve mocht aanschuiven bij één van deze webinars.

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 1 - Hillekens Hoeve.jpg

1 september 2021

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 1

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op 28 september 2021 staat de eerste bijeenkomst gepland met als thema grasgevoerde veestapel en maximale beweiding. 

Koeiensdans 2021

27 maart 2021

Koeiendans 2021: ze mogen weer buiten!

Na 100 dagen in de stal te hebben gestaan, zijn onze koeien vandaag op 27 maart weer naar buiten gegaan! Dit is het begin van een nieuw weideseizoen. Het begin van een lange periode waarin de koeien met lekker vers gras rechtstreeks heerlijke biologische melk kunnen maken!

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 2 - Hillekens Hoeve.jpg

12 oktober 2021

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 2

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op woensdag 27 oktober 2021 staat de tweede bijeenkomst gepland met als thema vergroten biodiversiteit. 

Hillekens Hoeve - Landschap

15  juni 2021

Inspiratiebedrijf Natuurinclusief

Wij zijn door de provincie Noord-Brabant aangesteld als Inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw. De komende drie jaar mogen wij diverse bijeenkomsten organiseren om anderen te informeren en te inspireren om naar een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering over te stappen. 

Boer doet Leven

12 maart 2021

Leestip:

Boer doet Leven

Op initiatief van Berno Strootman, Rijksadviseur voor het Landschap, is afgelopen winter het boek “Boer Doet Leven, Portretten van landschapsboeren” verschenen. In dit boek tonen twintig boeren dat het mogelijk is om zowel voedsel als een aantrekkelijk landschap te produceren. Ook wij staan erin!

Hillekens Hoeve - Zuivelassortiment

1 oktober 2021

Vanaf 1 oktober:
zuivel van eigen melk

Vanaf vrijdag 1 oktober produceren en verkopen wij zuivel van eigen melk. Annelies en Maartje bereiden wekelijks yoghurt, hangop, vanillevla en (chocolade)melk. Via onze website kun je de zuivel bestellen. Op vrijdag en zaterdag kun je deze tussen gezette tijden bij ons bedrijf ophalen.

Podcast De Club van 30

11 juni 2021

Podcast:
De Club van 30

Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Jack en Maartje - vader en dochter - gaan met elkaar in gesprek over het verleden, het heden en de toekomst van hun bedrijf.

Zembla

21 februari 2021

Kijktip: Het excuus van de Boerenleenbank

Journalist Ton van der Ham ging op onderzoek uit waarom veel boeren moeilijk de overstap (kunnen) maken van reguliere naar biologische landbouw. Ons bedrijf en een aantal collega-boeren waren te zien in deze Zembla-aflevering, genaamd ‘Het excuus van de Boerenleenbank’.