top of page

Nieuws

IMG_4122.JPEG

17 juli 2024

Natuurzuivere honing van kruidenrijke weides 

Imker Jo Sijben heeft vorig jaar gevraagd of hij een paar bijenkasten rondom onze percelen mocht zetten. Na een nat voorjaar hadden we niet de verwachting dat er veel honing zou komen, maar afgelopen week heeft Jo voor het eerst honing geslingerd van bijen die op en rond Hillekens Hoeve actief zijn!

Samenwerking Staatsbosbeheer_edited_edited.jpg

12 februari 2024

Langjarige samenwerking Staatsbosbeheer

Landbouw en natuur gaan prima samen. Sterker nog: landbouw kan niet zonder natuur! Wij werken allang volgens een natuurinclusieve bedrijfsvoering. Passend bij deze bedrijfsvoering hebben we sinds februari 2024 een langjarige samenwerkings-overeenkomst gesloten met Staatsbosbeheer!

logo_dutch_food_week_2019_0.jpg

7 oktober 2022

Opening DFW: Voorproeven op de Markt

De Dutch Food Week opent op vrijdag 7 oktober met 'Voorproeven op de Markt!' in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Ook wij zijn met onze zuivel daar te vinden!

Biokennisweek 2022

23 januari 2022

Terugkijktip: 
Biokennisweek 2022

Ieder jaar organiseert Bionext de Biobeurs. Vanwege de onzekere situatie rondom corona had de organisatie besloten de Biobeurs om een online programma op te zetten. Er zijn circa 115 webinars aangeboden en ook Hillekens Hoeve mocht aanschuiven bij één van deze webinars.

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 1 - Hillekens Hoeve.jpg

1 september 2021

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 1

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op 28 september 2021 staat de eerste bijeenkomst gepland met als thema grasgevoerde veestapel en maximale beweiding. 

Koeiensdans 2021

27 maart 2021

Koeiendans 2021: ze mogen weer buiten!

Na 100 dagen in de stal te hebben gestaan, zijn onze koeien vandaag op 27 maart weer naar buiten gegaan! Dit is het begin van een nieuw weideseizoen. Het begin van een lange periode waarin de koeien met lekker vers gras rechtstreeks heerlijke biologische melk kunnen maken!

biefstuk

29 juni 2024

Vanaf 29 juni:
eigen biologisch 
rundvlees

Vanaf juni 2024 verkopen we biologisch rundvlees van onze grasgevoerde dubbeldoelkoeien. Onze Fleckvieh-koeien zijn namelijk geschikt voor zowel melk- als vleesproductie. Ook zijn onze dieren USDA-gecertificeerd, wat inhoudt dat het vlees antibiotica-vrij is!  

Format 1.png

11 november 2022

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 5

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op vrijdag 11 november 2022 staat de vijfde bijeenkomst gepland met als thema Omschakelen naar biologisch: waar begin ik en hoe doe ik dat?

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 4 - Hillekens Hoeve.jpg

28 september 2022

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 4

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op woensdag 28 september 2022 staat de vierde bijeenkomst gepland met als thema Anders financieren van een natuurinclusieve bedrijfsvoering.

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 2 - Hillekens Hoeve.jpg

12 oktober 2021

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 2

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op woensdag 27 oktober 2021 staat de tweede bijeenkomst gepland met als thema vergroten biodiversiteit. 

Hillekens Hoeve - Landschap

15  juni 2021

Inspiratiebedrijf Natuurinclusief

Wij zijn door de provincie Noord-Brabant aangesteld als Inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw. De komende drie jaar mogen wij diverse bijeenkomsten organiseren om anderen te informeren en te inspireren om naar een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering over te stappen. 

Boer doet Leven

12 maart 2021

Leestip:
Boer doet Leven

Op initiatief van Berno Strootman, Rijksadviseur voor het Landschap, is afgelopen winter het boek “Boer Doet Leven, Portretten van landschapsboeren” verschenen. In dit boek tonen twintig boeren dat het mogelijk is om zowel voedsel als een aantrekkelijk landschap te produceren. Ook wij staan erin!

Social media format.png

9 april 2024

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 6

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op dinsdag 9 april 2024 staat de zesde bijeenkomst gepland met als thema Ruige stalmest: waarom niet?

1.png

15 oktober 2022

Open Dag Hillekens Hoeve
"van koetje tot toetje"

We vieren op 15 oktober ons vijfjarig bestaan als biologisch melkveebedrijf. Dit doen we door een open dag te organiseren. In het kader van de Dutch Food Week nemen we jou graag mee in ons verhaal van koetje tot toetje. Kom jij ook een kijkje nemen?

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 3 - Hillekens Hoeve.jpg

11 maart 2022

Inspiratiebijeenkomst Natuurinclusief 3

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseren wij - verspreid over drie jaar - 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op vrijdag 11 maart 2022 staat de derde bijeenkomst gepland met als thema Fleckvieh koeien. 

Hillekens Hoeve - Zuivelassortiment

1 oktober 2021

Vanaf 1 oktober:
zuivel van eigen melk

Vanaf vrijdag 1 oktober produceren en verkopen wij zuivel van eigen melk. Annelies en Maartje bereiden wekelijks yoghurt, hangop, vanillevla en (chocolade)melk. Via Whatsapp kun je de zuivel bestellen. Op zaterdagen kun je jouw bestelling tussen 10.00 en 14.00 uur bij ons bedrijf ophalen.

Podcast De Club van 30

11 juni 2021

Podcast:
De Club van 30

Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Jack en Maartje - vader en dochter - gaan met elkaar in gesprek over het verleden, het heden en de toekomst van hun bedrijf.

Zembla

21 februari 2021

Kijktip: Het excuus van de Boerenleenbank

Journalist Ton van der Ham ging op onderzoek uit waarom veel boeren moeilijk de overstap (kunnen) maken van reguliere naar biologische landbouw. Ons bedrijf en een aantal collega-boeren waren te zien in deze Zembla-aflevering, genaamd ‘Het excuus van de Boerenleenbank’.

bottom of page